İstanbul’un en güvenilir ilaçlama ve dezenfektan servisi. Sağlık bakanlığı onaylıdır. Kokusuz ve jel uygulama gibi çeşitli böcek ilaçlama yöntemleri ile kemirgen ve zararlı haşerelere karşı garantili ilaçlama çözümleri sunuyoruz.

Böcek İlaçlama

Haşere İlaçlama

Coranavirus Dezenfekte

İletişim

0545 187 34 34

info@ilaclamaekibi.net

Top

Kulağakaçan İlaçlama

Kulağakaçan İlaçlama

Kulağakaçan ilaçlama sı yapan firmamız istanbulda hizmet vermektedir. Yaklaşık 900 farklı türü bulunan ve genellikle karanlık alanları kendisine yuva edinen kulağakaçan, 6 bacağa sahip, kıskaçlı bir kuyruğu olan bir böcek türüdür. Beslenme ihtiyaçlarını giderebilmek için insanların yaşam alanlarını ziyaret etmekte olan kulağakaçan böceği, kapı aralıklarında, duvar çatlaklarında, tuvalet ve banyo gibi nemli alanlarda yaşamlarını sürdürmektedir. Yaşam alanlarımıza dahil olan kulağakaçanlar, etrafa yaymış oldukları bakteri ve mikroplarla insan sağlığı üzerinde ciddi boyutlarda problemlerin oluşmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle profesyonel bir ilaçlama işlemi ile ortamdan uzaklaştırılmaları gerekmektedir.

Şehir efsanelerinin kurbanlarından bir tanesi olan Kulağakaçan Böceği, insanlardan oldukça kendilerini uzak tutarlar ve yanaşmazlar. Bir insan tarafından saldırıya maruz kaldığında en büyük silahı ısırmak olacaktır. Zehirsiz olan bu canlılar, insanlarında kulaklarından burunlarından girmeleri olasılıkları çok düşüktür, yok denecek kadar azdır.

Kulağakaçan Böceği Kulağa Kaçar mı?

Genellikle tarlalar ve bahçeler gibi ekim alanlarında barınabileceği gibi duvarların çatlaklarında, pencere kenarlarında ve ya duvarların diplerinde de kendisine yer edinebilir ve bu şekilde şehir yaşantısı içinde, insanlarla birlikte rahatlıkla yaşayabilmektedir. Kulağakaçan böcekleri kulağa girmedikleri gibi, insanlardan da oldukça korkar ve saklanırlar. Kötü bir nam sahibi olan Kulağakaçan’ın gerçekten de kulağa kaçtığına dair kayda geçmiş bir kaç vaka vardır. Fakat kayda geçmiş olan vakalar diğer böceklerin kulağa girme vakalarından oranca fazla değildir.

Hamam Böceği, Sivrisinek gibi hamselerinde zaman zaman kulak ve burundan içeriye girdikleri nadir de olsa görülmekte ve bilinmektedir. Kulağakaçanların geceleri insanlar uyurken insanların kulaklarının içine yuva yaptıklarına dair bir söylenti vardır. Âmâ bu sadece bir efsane olup, hiçbir bilimsel gerçeğe dayanmamaktadır.

Kulağakaçan Böceğinin olası bir tehdit sezdiğinde insana verebileceği en büyük zarar ısırmaktan ibarettir. Isırığı ise karınca ısırığı ile neredeyse eşdeğer acıdadır. Yanlış bilinenlerin aksine bu böceklerin insana doğrudan zarar verme olasılıkları yok denecek kadar azdır.

Kulağakaçan Böceklerinin Zararları

Kulağakaçan böcekleri, beslenme ve barınma ihtiyacı ile birlikte insanların yaşam alanlarına yerleşebilmektedir. Çoğunlukla geceleri aktif olan bu böcekler, nemli ortamları sevmekte olan ve hem bitki hem de diğer böcek türlerini yiyerek beslenmekte olan canlılardır. Etraftan toplamış oldukları bakterileri, dolaştıkları her alana dağıtabilmektedirler. Bu nedenle insan sağlığı açısından tehlike arz etmektedir.

Doğru firmayı bulduğunuz takdirde sandığınızdan da kolay olabileceğini belirtebiliriz. Firmaların mutlaka aktif ve yetkili olmasına, aynı zamanda kullanılacak ilaçların dünya sağlık örgütünden onaylı insan sağlığına zarar vermeyen ürünlerden oluşmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kulağakaçan İlaçlama Yöntemleri

Kulağakaçan böceği, yumurtlama sistemi ile üremekte olan ve tek seferde çok sayıda yumurta bırakabilen bir canlı türüdür. Üreme hızının bu denli yüksek olması ve bulundukları alanlarda da nüfus olarak yoğunluk oluşturmaları nedeniyle kişisel yöntemlerle imha edilmeleri imkansızdır. Bu nedenle profesyonel böcek ilaçlama firmalarının geliştirmiş oldukları yöntemler ile imha edilmeleri gerekmektedir.

Firmamızın sağlamış olduğu güvenilir tahtakurdu ilaçlama hizmetlerinden faydalanmak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Kulağakaçan İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Kulağakaçan Böceği nerelerde yaşar?

Genellikle nemli ve karanlık ortamları sevmekte olan kulağakaçan böceği, beslenme ihtiyacıyla yerleşmekte olduğu yaşam alanlarımızda duvar çatlaklarında, kapı aralıklarında ya da banyo ve tuvalet gibi nemli alanlarda yaşamlarını sürdürmektedirler.

Kulağakaçan ne ile beslenir?

Kulağakaçan böceği, hem etçil hem de otçul olan bir böcek türüdür. Bitkilerle beslenebildiği gibi diğer böcek türlerini yiyerek de bu ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Kulağakaçan böceğinin ilaçlamasında ne tür ilaçlar kullanılır?

Kulağakaçanlar, yumurtlama sistemi ile üremekte olan ve tek seferde çok sayıda yumurta bırakabilen bir canlı türüdür. Bu nedenle kişisel yöntemlerden ziyade, ilaçlama firmalarının teknikleri ile imha edilmeleri gerekmektedir. Böcek ilaçlama firmaları, kulağakaçan ilaçlamalarında genellikle kokulu sıvı ilaçları, püskürtme teknikleri ile uygulamaktadır.

Kulağakaçan böceğinin büyüklüğü nekadardır?

Genellikle 2,5-3,0 cm boyutlarında olan kulağakaçan böceği, yaşadığı alana göre değişik boyutlarda görülebilmektedir.

Kulağa kaçan böceğinin zararları nelerdir?

Herhangi bir ısırma ya da zehirleme gibi bir durumunun olmamasına karşın, etrafa yaymış olduğu bakterilerle insan sağlığını doğrudan tehdit eden kulağakaçan böceği, çoğunlukla bitki ve meyvelere vermiş olduğu zararlarla bilinir. Bu nedenle bahçe ya da tarla gibi alanları istila etmesi durumunda hasar oldukça yüksek olacaktır.

Call Now ButtonHIZLI ARAMA