İstanbul’un en güvenilir ilaçlama ve dezenfektan servisi. Sağlık bakanlığı onaylıdır. Kokusuz ve jel uygulama gibi çeşitli böcek ilaçlama yöntemleri ile kemirgen ve zararlı haşerelere karşı garantili ilaçlama çözümleri sunuyoruz.

Böcek İlaçlama

Haşere İlaçlama

Coranavirus Dezenfekte

İletişim

0545 187 34 34

info@ilaclamaekibi.net

Top

Kene İlaçlama

Kene İlaçlama

Kene ilaçlama yapan firmamızla iletişime geçerek, kokusuz kene ilaçlama için fiyat teklifi alabilirsiniz. Kene ilaçlaması ve kene kontrolü en zor mücadelelerden biridir. Uzmanlık gerektirir. Bir böcek ilaçlama firması sadece keneleri değil içinizdeki tüm şüpheleri de giderebilmelidir. Keneler, memelilerin ve kuşların kanında kan emerek (hemafajiyle) yaşayan küçük dış parazitlerdir. Keneler, çeşitli hastalıkların vektörleridir

Kan emici grubunda yer alan ve canlıların derilerine yapışarak kan emerek beslenen ve bu işlem sırasında çeşitli bakteri, mikrop ve zehrin canlılara bulaşmasına neden olan zararlı haşerelerdir. Genellikle kedi, köpek, koyun, deve gibi canlıların vücutlarına yapışmaktadır. Kan emerek beslendikleri için bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tüm canlılara tutunabilmektedirler. Bu nedenle insanlar da bu duruma maruz kalabilecek canlılar arasındadır.

Derinin içine nüfuz etmek gibi bir özelliklerinin bulunması nedeniyle genellikle çok zor görülmekte ve tespit edilmektedirler. Kan emme sırasında birçok bakteri ve mikrobun canlılara bulaşmasına neden olan keneler, çeşitli hastalıkların meydana gelmesine de zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle bulundukları ortamların temizlenmesi gerekmektedir. Kene ilaçlama firmaları, geliştirmiş oldukları etkili ilaçlama yöntemleri ile kısa sürede tüm bu problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Kene Zararları Nelerdir?

Kısada bazı kene ısırmaları insanlarda titreme, mide bulantısı ve yüksek ateş, aynı zamanda nörolojik sorunları tetikleyebilir hatta ölüme kadar giden sorunlara yol açabilir. Keneler kendileri hasta olmadan bu hastalıkları aktarabilen bir canlıdır.

Keneler beslemeye hazır olduğunda, genellikle insanların veya hayvanların kendilerine gelmesini bekledikleri otların veya diğer bitki örtülerinin üzerinde yaşarlar.

Genel yanılgı tüm kenelerin fark edilebileceği ile ilgilidir. Bazı keneler nispeten küçük olduğu için (larvalar bir milimetreden daha küçük olabilir), kimse üzerinde olduğunu fark etmeyebilir.

Kene İlaçlama Yöntemleri

Kene ilaçlaması tüm bu saydığımız noktalar yüzünden profesyonel bir iştir. Sadece hastalıklar ve yaratabilecekleri sorunlar düşünüldüğünde dahi keneler ile mücadele diğer vektör haşereler pire, tahtakurusu, tahtakurdu, uyuz gibi profesyonel böcek ilaçlama ve haşere kontrol firmaları tarafından yapılmalıdır.

Kene İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Keneler zorunlu kan emici ektoparazitlerdir. Bacaklarının uçlarında vantuzlar ve çengeller vardır. Bu şekilde deriye rahatça yapışıp kan emerler. Bu özellikleri sebebiyle pek çok virüs ve mikrobu hayvanlardan insanlara rahatlıkla kan yoluyla geçirebilirler. Keneler çok ufak canlılar oldukları için gözle görülebilme imkânları da genellikle deriye yapıştıkları zaman verdikleri rahatsızlıkta ortaya çıkıyor. Kan emen bir keneyi, deriden bilgisizce söküp atmaya çalışmak ölümcül riskler doğurabilir.

Genellikle bu durma tepki olarak kene midesinde buluna virüslü kanı ve mikrobu tekrardan deri altın kusar. Son yıllarda kene nüfusun da hızlı bir artış görülmüştür. Doğal düşmanlarının ortadan kaldırılması sebebiyle toplumda büyük rahatsızlık oluşmuştur. Bu zararlı haşerelerden bireysel çabalarımızla çokta kalıcı çözümlere ulaşamıyoruz.

Keneler İnsanlara ve Hayvanlara Tutunarak Yaşar!

İnsanlara ve hayvanlara tutunarak yaşayan keneler, parazit haşereler olarak dünyanın hemen her bölgesinde görülebilirler. Özellikle sıcak ve nemli iklimlerde yaygın oldukları gibi, 900’ü aşkın türe sahiptirler. Bu kene çeşitleri arasında siyah kene, gri kene, kahverengi kene, köpek kenesi, sığır kenesi, asıl kene, güvercin kenesi şeklinde isimlendirmeler olsa da, ana hatlarıyla keneler yumuşak kene ve sert kene olmak üzere 2 aileye ayrılır.

1-Keneler Nerede Yaşar?

Keneler, otluk alanlarda, çalılıkların arasında, hayvanların vücudunda yaşamakta olan asalak bir böcek türüdür. Kan emerek beslendikleri için insanların vücutlarına da yerleşebilmektedirler.

2-Kene Nasıl beslenir?

Kanemici grubunda yer almaları nedeniyle kan emerek beslenmektedirler. Kan emme sırasında konakçı olarak yerleştikleri canlılara çeşitli bakterilerin ve kan yoluyla bulaşabilen hastalıkların bulaşmasına sebep olabilirler.

3-Keneyi diğer Haşerelerden nasıl ayırt ederiz?

Yassı ve oval bir vücut yapısına sahip olan keneler, 8 bacakları bulunmaktadır. Konakçı olarak yerleştikleri canlıların derisinde kafa kısımları deriye gömülü bir şekilde yaşamaktadırlar. Bu özellikleri keneyi diğer canlılardan ayıran ayırt edici özellikleridir.

4- Kene Ne Tür hastalık bulaştırır?

Kenelerin neden olduğu ve ölümle dahi sonuçlanabilen çeşitli tehlikeli hastalık mevcuttur. Bu hastalıklar; FSME, Akdeniz ateşi, Tularemia, Ehrlichiosis olarak adlandırılan ve erken teşhis edilip hemen tedavi uygulanması gereken hastalıklardır..

5- Kene ısırmasında ne yapılmalıdır?

Kene ısırmaları, genellikle kenenin deriye tutunma işlemi ile birlikte gerçekleşmektedir. Bu nedenle deriye tutunmuş olan kenenin oradan dikkatli bir şekilde alınması gerekmektedir. Fakat bu işlem oluşturacağı tehlikeli sonuçlar nedeniyle oldukça riskli ve mutlaka profesyonel bir destek alınarak gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bu nedenle kene ısırması durumlarında mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve doktor müdahalesinden faydalanılması gerekmektedir.

Call Now ButtonHIZLI ARAMA